Neustále chutě, hormonální nerovnováha, no jednoduše mnoho zdravotních problémů. Ty sice nebyly tak očividné, prostě jsem žila svůj život, omezovalo mě to, ale já jsem to neviděla.
Řekla jsem si DOST! Začala jsem jídlu a svému životu věnovat větší pozornost. Pustila jsem se do studia a nejen, že mě to moc zajímalo, začalo mě to šíleně bavit! Objevovala jsem kořeny svých problémů. Věděla jsem, že potřebuji omezit sladké, ale bylo to hrozně těžké.
Přestat úplně se sladkými jídly bylo pro mě ale nereálné. Možná jste to zažili také. Tlak sama na sebe, stres, frustrace, pocit, že na to nemám, nevím jak, a tak dále. Našla jsem ale možnost, jak si své sladké potěšení v životě zachovat. Změnit složení!
Postupně jsem omezovala cukr, komerční sladkosti, rychlé cukry. Sladila jsem svůj život méně a méně. Rozhodla jsem se proto také začít péct a vařit nejen sladká jídla doma, podle sebe. Pod svým dohledem! Abych věděla, co v jídle je a měla kontrolu.
Dlouho jsem recept ladila, abych zachovala to, co je podle mě pro ně důležité. Aby byly vláčné, nadýchané, chuťově příjemně sladké. Ale také aby měly lepší výživovou hodnotu. Obohatila jsem je o bílkoviny a další živiny.
✅ Vyměnila jsem konvenční mouku, protože si navíc myslím, že lepku v životě máme většinou až moc. Využila jsem mouku cizrnovou a ovesnou celozrnnou mouku bez lepku.
✅ Místo vajec používám při pečení pyré (jablečné) či velmi zralé banány (ty poznáte dle hnědých teček, které se na nich během zrání objeví). Ovoce také přirozeně recepty osladí.
✅ Místo mléka kravského používám sójové, nebo v tomto případě mléko z hrášku. Dodá také víc bílkovin.
✅ Místo klasického bílého rafinovaného cukru, chemicky upraveného, používám kokosový cukr, který má nižší glykemický index a používám ho méně.
➡️ NA 12ks BUDEME POTŘEBOVAT:
➡️ POSTUP:
Tyhle muffiny jsou opravdu jednoduché, rychle hotové a přitom velice chutné a výživné. Zkusila jsem vložit recept do kalorických tabulek a tady máte výsledek:
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100g