Ionizátor vody – multifunkční pomocník!

Do oblasti mých zájmů spadá zdraví, celková výživa, ekologie, netoxická domácnost... existuje mnoho mini témat s tímto spojených, propojuje se to a dává mi to smysl.

Čím více jsem se ale zajímala o tato témata, konkrétně teď výživu – jídlo i vodu, tím víc jsem byla nepříjemně překvapená, co za nepříjemnosti se skrývají za všední nevědomostí.

Dnes bych chtěla mluvit hlavně o té vodě, ale spíš tedy o tom, jaká byla má cesta k vodnímu ionizátoru a proč jsem si vybrala zrovna ten, co mám. Chci být stručná a tak zde nenajdete podrobné informace, chemické rovnice, ani nic takového.

Bylo to v mé hlavě už dlouho, ale jednou přišel ten správný čas. Zrovna jsem narazila na příspěvek o úpravě vody a o možnosti podnikání v jednom. Byla jsem skeptická? No samozřejmě! Já nevěřím jen tak všemu! A tak započala cesta studia, hledání, zkoumání… Porovnávala jsem různé možnosti, ionizátory a nakonec jsem opravdu velmi spokojená.

Je to opravdu jedinečný přístroj do domácnosti od Japonské firmy Enagic.lékařský certifikát. LCD display, 8 elektrolytických titanových plátů nejvyšší kvality + potažených platinou pro dokonalou elektrolýzu, rychlý průtok, stabilní pH a ORP, sám se vypne a pročišťuje. Navíc má záruku 5 let a životnost 25 let!

Tvoří velmi specifickou pitnou vodu s ochrannou známkou -> voda Kangen®, navíc tvoří i další druhy vod s různým pH a různým využitím.

A hlavně! Prolíná se se všemi tématy, které jsou pro mne důležité! Díky němu mám možnost pít kvalitní čistou živou vodu, dokonale se hydratovat, detoxikovat, ale také mám vždy po ruce desinfekci, ideální vodu pro kytky, odmašťovač, odstraňovač pesticidů, kojeneckou vodu i specifickou péči o pleť a takovou malou domácí lékárničku v 1! Tím pádem domácnost bez zbytečné chemie a toxinů, což mě velmi těší.

Voda Kangen® je zásaditá voda obohacená o molekulární vodík a přírodní minerály.

Je to voda svěží, čistá a chutná. Výborně hydratuje a zároveň detoxikuje a odkyseluje tělo. Na rozdíl od jiných úprav vody je přeměňována pomocí elektrolýzy a né chemicky.

Kangen voda se pohybuje v rozmezí pH 8,5 – 9,5. Je tedy mírně zásaditá. Což je ideální pro udržení správné acidobazické rovnováhy, která je životně důležitá. Pokud se naše vnitřní prostředí stane kyselým, je to základ pro rozvoj obrovského množství zdravotních obtíží, nemocí či zánětů. S tím co jíme a jak žijeme, si sami musíme uvědomit, kolik kyselinotvorných prvků do sebe dostaneme. Nejde jen o stravu, tekutiny, ale i o emoce. Tělo sice umí samo rovnováhu udržet, ale v nouzi si už začíná brát zásadotvorné prvky samo ze sebe, například vápník z kostí, atd…

Díky přítomnosti molekulárního vodíku je voda Kangen silně antioxidační = obsahuje mnoho antioxidantů, které pomáhají neutralizovat škodlivé volné radikály v těle.

  1. Jelikož se jedná o ionizátor s filtrem, voda nejprve projde přes něj, odtsraní nečistoty, chlór, težké kovy, chemii, pesticidy, hormony…..
  2. Následuje právě ta důležitá elektrolýza. Tento proces mění strukturu vody, což vede k tvorbě menších molekulárních shluků, díky čemuž je voda lépe vstřebávána v těle a hydratace je lepší.

Upraví se pH vody a vzniká tam také molekulární vodík.

Vzniká Kangen voda, jejíž chemické složení je: voda, molekulární vodík, zásadité ionty a minerály (z původní vody)

  • Čistá, kvalitní KOJENECKÁ voda bez nutnosti kupovaní plastových lahví, vždy po ruce.
  • MÍRNĚ KYSELÁ voda s pH 6 vhodná na různé druhy rostlin, ideální na pleť a vlasy.
  • SILNĚ KYSELÁ voda s pH 2,5, která efektivně ničí mikroorganismy, je jako desinfekce, na všechno.
  • SILNĚ ZÁSADITÁ voda s pH 11,5, rozpouští tuky, oleje i pesticidy na této bázi, odmašťuje…

Silně kyselá a silně zásaditá voda tečou z ionizátoru vlastně najednou. Jedna teče z vrchní hadice, kudy teče vždy zásaditá voda a druhá teče ze spodní. Ionizátor je tvoří elektrolýzou a díky přidání elektrolytu, který se podle potřeby doplňuje. Je super, že po použití těchto druhů vod, které běžně pitné nejsou, se mašinka sama pročistí.

Všechny tyhle druhy vod mají více než 100 využití, ale tohle tady rozepisovat nechci. Stejně jako jak přesně chemicky vzniká pitná voda, jak silně zásaditá, atd. Pro jakékoliv otázky na tyhle témata mě popřípadě kontaktujte.

Každé ráno si napouštím čerstvou zásaditou vodu pro sebe, pro syna (1rok) kojeneckou. Vařím si z ní čaj, kafe má lepší chuť z neutrální vody. Používám ji i celkově na vaření.

Silně zásaditou a kyselou vodu mám různě po bytě v rozprašovačích, hlavně v kuchyni, zásaditou vodou s 11,5 pH čistím kuchyň, pracovní desku, odmašťuji a poté desinfikuji vodou kyselou (2,5pH).

Po nákupu vždy ovoce a zeleninu nachystám na linku, do velké mísy si napustím 11,5 pH vodu a postupně vše umyju a chvíli ve vodě nechám pro dokonalé očištění a odstranění pesticidů. Poté vše ještě opláchnu v pitné zásadité Kangen vodě.

Desinfekční vodu používám v koupelně, u přebalováku, na povrchy, no zkrátka všude tam, kde by jste desinfekci použili.

Jsou i další různé způsoby, ale opravdu se nechci rozepisovat, tohle je to nejčastější a nejhlavnější.

Přístroj se mi natolik zalíbil, doslova jsem si ho zamilovala, že jsem se rozhodla stát oficiální distributorkou těchto ionizátorů a dalších produktů od Japonské firmy Enagic. Pomáhám tak lidem se zájmem o zlepšení kvality vody, života a zdraví, se stejným nadšením pro tyto věci a také netoxickou domácnost. Nebo lidem, kteří chtějí podnikat s něčím smysluplným a nechtějí sami nic vymýšlet.

Mnoho lidí se zajímá o ionizátor tohoto typu, proto jsem se rozhodla sepsat stručný článek s informacemi, jednoduše a tak trochu z osobního hlediska. Pokud máte otázky a chcete další informace, kdykoliv mi napište. (andrea.tomcalova@outlook.cz) Ráda se s vámi i sejdu online či offline.

Taky jsem tento článek sepsala jako doplněk k videu, které jsem natočila pro všechny (nejen) čerstvé majitele -> návod, jak pečovat o ionizátor Leveluk K8. Najdete ho ZDE:

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Přeji vám krásný den a budu se na vás těšit u dalšího článku či videa!

S láskou, Andrea.

Rozhodla jsem se žít a jíst tak, abych podpořila své celkové zdraví a vitalitu. Celý příběh >> Mou vášní je jídlo a tvorba receptů. Ukazuji lidem cestu k vědomému stravování a jak snadno zařadit do jídelníčku přírodní rostlinné potraviny. Jsem autorka projektu SpaceFood a online kuchařky Jak na mouky z luštěnin >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • eBook zdarma: Moje oblíbené recepty

    Vyzkoušejte rostlinnou stravu na vlastní kůži.

  • Nejnovější články
  • Kategorie