Když jsem poprvé jedla lasagne, nijak zvlášť mi nechutnaly. Bylo to tehdy na návštěvě u někoho z rodiny, v dobách mé střední školy. Že by to bylo špatným receptem, špatným postupem? Nevím, chutnaly jako špagety s rajčatovou omáčkou prostě zapečené v troubě. Od té doby jsem na ně zanevřela a nijak mě nelákaly.
V průběhu let jsem se začala vaření věnovat sama. A když jsem navázala spolupráci s firmou, která vyrábí hrašku, zkoumala jsem, co vše se z ní dá vyrobit. No a bešamel sám o sobě mě ohromil! Mimo jiné na mém youtube najdete celé video, kde jsem testovala 3 druhy hrašky a rovnou také 3 různé recepty.
Vaření s hraškou mi příjde nesmírně zajímavé a hlavně nutričně obohacující! Zařazovat luštěniny do jídelníčku má jen a jen samé výhody, navíc se s ní dá nahradit mnoho méně zdravějších a často živočišných surovin. Přitom z jídla budete mít možná i mnohem větší chuťový požitek!
Pokud použijete tento recept, celozrnné těstoviny na lasagne červenou čočku a tento bešamel z hrašky, získáte tak lasagne, které:
A tomu já říkám krásná změna! Tělo vám poděkuje a chuťové pohárky budou uspokojeny. Protože i malá změna může mít velký vliv!
Čas. Ten rozhodně. Ano, prostě to chvíli trvá, ale rozhodně to stojí za to!
Tenhle recept vyjde tak na 8 porcí, takže klidně půlku hotového pokrmu můžete zamrazit a využít později. Nebo si suroviny rozdělte a vařte jen z půlky.
Lasagne snadno vydrží i do druhého dne, takže máte navařeno minimálně na 2 dny!
Na rajčatovou omáčku:
Na bešamel:
Jako první si připravíme bešamel:
Rajčatová omáčka:
Finále:
DOBROU CHUŤ !!!
Poznámka: Pokud by jste rádi využili červenou čočku, doporučuji množství alespoň 200g, nebo více. A pořádně uvařit v omáčce, do které bude potřeba přidat i vodu, vše poznáte při vaření podle toho, jak čočka vodu s omáčkou „nasaje“.