Ahoj! Dnes mám pro Vás skvělý recept a pár zajímavých info z knihy „V zajetí jídla“, kterou jsem právě dočetla. Protože propojení jídla, chutí a emocí je téma, kterým se zabývám jíž delší dobu a hodně mě zajímá.
Tentokrát se zaměříme na sladké a to hlavně na sušenky, dorty, buchty, koláče, atd… protože tyhle jídla podle doktorky Doreen Virtue spadají do samostatné kategorie. Je zajímavé se zamyslet nad tím, co vlastně chutě signalizují.
➡️ Podle mě je fajn naučit se pozorovat a znát sama sebe. Uvědomovat si své chutě a co vlastně jím. Měli bychom taky být schopni odolat a sami za sebe rozhodovat, co si dáme. Ale sama vím, že někdy je to opravdu náročné odolat a tak jsem začala vymýšlet recepty na zdravé dezerty, které podpoří zdraví i uspokojí chuťové pohárky. A jsem vděčná, že to jde!
➡️ Jelikož jsem zastánce názoru, že se dá mlsat i zdravě, mám pro vás dneska jednoduchý recept na chutnou, nadýchanou i vláčnou makovou buchtu, neboli makovec. Bez rafinovaného cukru i klasické mouky.
V tomto receptu jsem poprvé použila banánovou mouku a musím říct, že jsem s ní zatím velmi spokojena! Určitě budu zkoušet více receptů a možností. Podělte se do komentářů, zda jste se s banánovou moukou již někdy setkali a na co ji třeba používáte Vy!
Doufám, že se Vám dnešní příspěvek líbí a že máte chuť vyzkoušet něco zdravého a sladkého ❤️